Item type |
デフォルトアイテムタイプ_(フル)(1) |
公開日 |
2023-03-18 |
タイトル |
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タイトル |
水飴を用いた熱対流モデル実験の操作性向上 |
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言語 |
ja |
タイトル |
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タイトル |
An improved and simple experimental technique for modeling thermal convection in science class using frozen starch syrup and localized heating |
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言語 |
en |
作成者 |
山崎, 博史
藤井, 潤
兼重, 堅志郎
妹尾, 息吹
吉冨, 健一
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アクセス権 |
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アクセス権 |
open access |
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アクセス権URI |
http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 |
主題 |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
model experiment |
主題 |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
thermal convection |
主題 |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
science class |
主題 |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
frozen syrup |
主題 |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
localized heating |
内容記述 |
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内容記述 |
Plate tectonics is one of the most important and basic concepts required for understanding volcanic activity, seismicity, and various geological phenomena occurring within the framework of the rock cycle. Mantle convection, which refers to the thermal convection in the mantle, is the driving force for plate tectonics. Therefore, a heat convection modeling experiment was proposed for secondary school-level science students so that they can visualize and comprehend mantle convection. In this article, to improve operability and repeatability, we proposed a technique for conducting a simple experiment to model thermal convection using frozen starch syrup and localized heating; the use of starch syrup was suggested in a previous study. |
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言語 |
en |
内容記述 |
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内容記述タイプ |
Other |
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内容記述 |
本研究の一部はJSPS科研費26350235,16K00966,17H00820の助成を受けて行われた。 |
出版者 |
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出版者 |
広島大学大学院教育学研究科附属教育実践総合センター |
言語 |
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言語 |
jpn |
資源タイプ |
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資源タイプ識別子 |
http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 |
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資源タイプ |
departmental bulletin paper |
出版タイプ |
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出版タイプ |
VoR |
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出版タイプResource |
http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |
ID登録 |
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ID登録 |
10.15027/47505 |
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ID登録タイプ |
JaLC |
収録物識別子 |
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収録物識別子タイプ |
ISSN |
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収録物識別子 |
1341-111X |
収録物識別子 |
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収録物識別子タイプ |
NCID |
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収録物識別子 |
AN10491493 |
開始ページ |
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開始ページ |
45 |
書誌情報 |
学校教育実践学研究
Hiroshima journal of school education
巻 25,
p. 45-50,
発行日 2019-03-20
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見出し |
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大見出し |
学習指導法・教材およびカリキュラム開発 |
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言語 |
ja |
見出し |
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大見出し |
Teaching Method, Teaching Material Development, and Curriculum Development |
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言語 |
en |
旧ID |
47505 |