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  1. 学術雑誌論文等

Device for acoustic measurement of food texture using a piezoelectric sensor

https://hiroshima.repo.nii.ac.jp/records/2006892
https://hiroshima.repo.nii.ac.jp/records/2006892
d3f0e8a3-ba9a-45ae-a51c-7f84c113d6b9
名前 / ファイル ライセンス アクション
FoodResInt_39_1099.pdf FoodResInt_39_1099.pdf (3.0 MB)
Item type デフォルトアイテムタイプ_(フル)(1)
公開日 2023-03-18
タイトル
タイトル Device for acoustic measurement of food texture using a piezoelectric sensor
言語 en
作成者 Taniwaki, Mitsuru

× Taniwaki, Mitsuru

en Taniwaki, Mitsuru

Search repository
Hanada, Takanori

× Hanada, Takanori

en Hanada, Takanori

Search repository
Sakurai, Naoki

× Sakurai, Naoki

en Sakurai, Naoki

Search repository
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
権利情報
権利情報 Copyright (c) 2006 Elsevier Ltd
主題
主題Scheme Other
主題 acoustic measurement
主題
主題Scheme Other
主題 food texture
主題
主題Scheme Other
主題 piezoelectric sensor
主題
主題Scheme NDC
主題 610
内容記述
内容記述 We have developed a device that enables direct measurement of food texture. The device inserts a probe into a food sample and detects the vibration caused by the sample's fracture. A piezoelectric sensor was used to detect that vibration. The frequency response of the piezoelectric sensor was measured. Results showed that the sensor covered the full audio frequency range up to 20 kHz. The device probe was designed so that its resonance was not in the signal detection band. An octave multi-filter was used to analyze the obtained signals. Preliminary data were obtained and used to quantify the sample texture. Quantification of food texture was possible by using the device together with the analytical tool. We also discuss the application of the device to investigation of physical and structural aspects of food.
言語 en
出版者
出版者 Elsevier Science Ltd.
言語
言語 eng
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ journal article
出版タイプ
出版タイプ AO
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_b1a7d7d4d402bcce
関連情報
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.1016/j.foodres.2006.03.010
関連情報
識別子タイプ DOI
関連識別子 http://dx.doi.org/10.1016/j.foodres.2006.03.010
収録物識別子
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0963-9969
収録物識別子
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA10841210
開始ページ
開始ページ 1099
書誌情報 Food Research International
Food Research International

巻 39, 号 10, p. 1099-1105, 発行日 2006-12
旧ID 25986
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Ver.1 2025-02-21 03:35:06.495333
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