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  1. 広島大学の刊行物
  2. 広島大学水畜産学部紀要
  3. 9巻2号

白レグの産卵,採食,飲水におよぼす環境温度の影響

https://doi.org/10.15027/41148
https://doi.org/10.15027/41148
ee3a0c3c-7457-4e04-b69c-75ca9933511e
名前 / ファイル ライセンス アクション
JFacFishAnim_9_151.pdf JFacFishAnim_9_151.pdf (985.3 KB)
Item type デフォルトアイテムタイプ_(フル)(1)
公開日 2023-03-18
タイトル
タイトル Effects of Environmental Temperature on Egg Production, Food Intake and Water Consumption in Laying White Leghorns
言語 en
タイトル
タイトル 白レグの産卵,採食,飲水におよぼす環境温度の影響
言語 ja
作成者 Ito, Toshio

× Ito, Toshio

en Ito, Toshio

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Moriya, Tesshu

× Moriya, Tesshu

en Moriya, Tesshu

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Yamamoto, Sadaki

× Yamamoto, Sadaki

en Yamamoto, Sadaki

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Mimura, Ko

× Mimura, Ko

en Mimura, Ko

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アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
主題
主題Scheme NDC
主題 480
内容記述
内容記述 白レグ産卵鶏15羽(1年鶏10羽,2年鶏5羽)を供試し,産卵鶏の産卵,採食,飲水におよぼす環境温度(25~35℃,2.5℃間隔,各温度感作10~15日)の影響を,環境調節室内で実験し,次の知見を得た. 1) 採食量は温度上昇と共に減少し,25~35℃において,温度1℃あたりの減少率は1.6%であった.飲水量は温度上昇と共に増加し,摂取飼料1gあたりの飯水量も急激に増加し,30℃で25℃の1.5倍,32.5℃で2倍,35℃で3倍に達した. 2) 産卵率は35℃において73%と最低で,一日あたりの卵生産量も最低であったが,飼料消費あたりの産卵効率は61%と最高であった. 3) 破卵,軟卵をのぞいた正常卵の生産効率は,32.5℃において53%と最高で,一方35℃においては42%であった.35℃では,破卵,軟卵の出現率が31%にも達した.32.5℃では25℃を基準にした場合,15%の卵生産効率の増加がみられ,この点について考察した.
言語 ja
内容記述
内容記述 In order to investigate the effects of environmental temperature on egg production, food intake and water consumption in laying White Leghorns, this experiment was performed. Fifteen hens (10 of them were 1 year old hens, 5 were 2 years old hens) were kept in the temperature room from 25 to 35°C changing by 2.5°C at each interval during 10-15 days. The results obtained were as follows; 1) The higher the temperature becomes, the lesser food intake was observed. The decreasing rate was 1.6% per Centigrade rise of environmental temperature from 25°C to 35°C. Water consumption increased with the rise of temperature. Each ratio of water consumed per one g of food intake was about 2 times at 32.5°C, and about 3 times at 35°C as much as that at 25°C. 2) Egg production rate was lowest at 35°C, being 73%. Daily egg production was also lowest at 35°C, but food efficiency for egg production, was highest at 35°C, being 61%. 3) Excluding abnormal eggs, net efficiency for egg production was highest at 32.5°C, being 53%, but being 42% at 35°C. Appearing rate of abnormal eggs was attained to 31% at 35°C. Comparing 25°C with 32.5°C, the latter temperature regime had by 15% higher food converting efficiency. The reason for the highest food converting rate for egg production at 32.5°C was discussed.
言語 en
出版者
出版者 広島大学水畜産学部
言語
言語 eng
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
ID登録
ID登録 10.15027/41148
ID登録タイプ JaLC
関連情報
識別子タイプ NAID
関連識別子 40018463931
収録物識別子
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0440-8756
収録物識別子
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00213563
開始ページ
開始ページ 151
書誌情報 広島大学水畜産学部紀要
Journal of the Faculty of Fisheries and Animal Husbandry, Hiroshima University

巻 9, 号 2, p. 151-160, 発行日 1971-03-20
旧ID 41148
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Ver.1 2025-03-04 04:25:26.492349
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