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アイテム
ムスリム留学生に配慮した「食」の選択肢を増やす取り組み : 誰もが安心して利用できる大学の食堂づくりを目指して
https://doi.org/10.15027/52107
https://doi.org/10.15027/52107c483f5df-1421-43c2-9fc6-0db2a6d9a5dc
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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![]() |
Item type | デフォルトアイテムタイプ_(フル)(1) | |||||||||||||
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公開日 | 2023-03-18 | |||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||
タイトル | ムスリム留学生に配慮した「食」の選択肢を増やす取り組み : 誰もが安心して利用できる大学の食堂づくりを目指して | |||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||
タイトル | Efforts to Increase Food Options for Muslim Students: Aiming to create a university cafeteria that everyone can use with peace of mind | |||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||
作成者 |
ソフィアワティ, アイニン
× ソフィアワティ, アイニン
× 小口, 悠紀子
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アクセス権 | ||||||||||||||
アクセス権 | open access | |||||||||||||
アクセス権URI | http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 | |||||||||||||
権利情報 | ||||||||||||||
権利情報 | Copyright (c) 2022 広島大学大学院人間社会科学研究科日本語教育学プログラム | |||||||||||||
主題 | ||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||
主題 | ムスリム留学生 | |||||||||||||
主題 | ||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||
主題 | イスラム教 | |||||||||||||
主題 | ||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||
主題 | ハラールフード | |||||||||||||
主題 | ||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||
主題 | 情報開示 | |||||||||||||
内容記述 | ||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||
内容記述 | This study aims to report on the process of expanding the provision of Halal menus in a Japanese university. In Japanese language classes and Japanese language teacher training classes at Hiroshima University, the issue of meals for Muslim students has been taken up, and students have been instructed to be considerate of religious meals. Furthermore, considering the recent increase in international students, universities will be required to provide a variety of food options for Muslim students. Focusing on the provision of Hiroshima University Co-op’s Halal menu, this study conducted interviews and surveys with Muslim international students. The two key findings were: (1) Even though Muslims may belong to the same religion, each Muslim has a different perception about halal food, and (2) Muslim students do not necessarily require restaurants or cafeterias to be halal certified by a third-party organization. According to the results, an important consideration in meal provision for Muslim students is to provide them with enough information to make their own decisions about what they can eat. Hiroshima University Co-op made efforts such as creating a "Halal Muslim Policy," "Halal Logo," and worked on information disclosure about food. The efforts described in this paper have contributed to allowing Muslim students to eat similar food as non-Muslim students and faculty in the same place on campus. | |||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||
出版者 | ||||||||||||||
出版者 | 広島大学大学院人間社会科学研究科日本語教育学プログラム | |||||||||||||
言語 | ||||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||
出版タイプ | ||||||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||||||||||
ID登録 | ||||||||||||||
ID登録 | 10.15027/52107 | |||||||||||||
ID登録タイプ | JaLC | |||||||||||||
収録物識別子 | ||||||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||||||
収録物識別子 | 1347-7226 | |||||||||||||
収録物識別子 | ||||||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||||
収録物識別子 | AA11531831 | |||||||||||||
開始ページ | ||||||||||||||
開始ページ | 16 | |||||||||||||
書誌情報 |
広島大学日本語教育研究 Bulletin of the Department of Teaching Japanese as a Second Language, Hiroshima University 号 32, p. 16-23, 発行日 2022-03-25 |
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見出し | ||||||||||||||
大見出し | 論文 | |||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||
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大見出し | Articles | |||||||||||||
言語 | en |