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  1. 広島大学の刊行物
  2. 生物生産学研究
  3. 37巻

持続的農業発展と日本農民の農業技術

https://doi.org/10.15027/24734
https://doi.org/10.15027/24734
7d5e7bfc-50a3-4495-83ec-3b93f8c3fcff
名前 / ファイル ライセンス アクション
59-0053.pdf 59-0053.pdf (1.3 MB)
Item type デフォルトアイテムタイプ_(フル)(1)
公開日 2023-03-18
タイトル
タイトル Farm Techniques Used by the Japanese Farmers in Achieving Sustainable Agricultural Development
言語 en
タイトル
タイトル 持続的農業発展と日本農民の農業技術
言語 ja
作成者 Kashem, M. A.

× Kashem, M. A.

en Kashem, M. A.

Search repository
Mikuni, H.

× Mikuni, H.

en Mikuni, H.

Search repository
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
主題
主題Scheme Other
主題 Farm techniques
主題
主題Scheme Other
主題 farmer
主題
主題Scheme Other
主題 sustainability
主題
主題Scheme Other
主題 agriculture
主題
主題Scheme Other
主題 environment
主題
主題Scheme Other
主題 持続的農業
主題
主題Scheme Other
主題 農業技術
主題
主題Scheme Other
主題 農業情報
主題
主題Scheme NDC
主題 610
内容記述
内容記述 この研究は持続的農業発展を達成するために稲作、野菜、果樹、花の栽培で、日本の農民が使用した農業技術に焦点を当てる。資料は1997年9月15日から11月10日の間に農協の営農指導員によって、ランダムに45戸の農家からの面接調査によって集められた。農民による農業技術を評価するために4ポイントリカートタイプの表が用いられた。農業技術の使用指標は使用された技術を順位づけるために計算された。分析結果は持続的農業技術の使用では、稲作が最も高く、ついで野菜、花、果樹の順であった。また農民の農業技術の使用は彼らの農家規模と情報源への接触ときわめて積極的な相関関係を有していた。
言語 ja
内容記述
内容記述 The study focuses on the farm techniques (FTs) used by the Japanese farmers in the cultivation of rice, vegetables and flowers, and fruits in order to attain sustainable agricultural development. Data were collected from a random sample of 45 households through personal interview schedule by the Co-operative Supervisors during 15 September to 10 November 1997. In addition, data were also collected from the extension officials and co-operative advisors through RRA (Rapid Rural Appraisal) during July to December 1997. Four-point Likert type scale was used to measure the farm techniques used by the farmers. Farm techniques use index (FTUI) was also computed in order to make ranking of the techniques used. The findings reveal that farmers' use of farm techniques were the highest in rice cultivation followed by vegetables and flowers, and fruits respectively. The use of farm techniques by the farmers had significant positive correlation with their farm size, and contact with information sources.
言語 en
出版者
出版者 広島大学生物生産学部
出版者
出版者 農林水産研究情報センター
言語
言語 eng
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
ID登録
ID登録 10.15027/24734
ID登録タイプ JaLC
収録物識別子
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1341-691X
収録物識別子
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10409040
開始ページ
開始ページ 39
書誌情報 生物生産学研究
Journal of the Faculty of Applied Biological Science, Hiroshima University

巻 37, p. 39-52, 発行日 1998-12
旧ID 24734
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Ver.1 2025-03-01 01:59:10.753246
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