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  1. 広島大学の刊行物
  2. 生物生産学研究
  3. 31巻2号

円柱状ジャガイモのマイクロ波加熱乾燥における温度変化と乾燥速度に関する研究

https://doi.org/10.15027/24648
https://doi.org/10.15027/24648
581ae142-e0cc-48a8-8a3b-d73024dfa33e
名前 / ファイル ライセンス アクション
50-0509.pdf 50-0509.pdf (575.9 KB)
Item type デフォルトアイテムタイプ_(フル)(1)
公開日 2023-03-18
タイトル
タイトル 円柱状ジャガイモのマイクロ波加熱乾燥における温度変化と乾燥速度に関する研究
言語 ja
タイトル
タイトル Studies among the Temperature and Drying-rate on Microwave Heated Drying of Discus Potato
言語 en
作成者 姫, 徳衡

× 姫, 徳衡

ja 姫, 徳衡

en Ji, De Hang

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久保田, 清

× 久保田, 清

ja 久保田, 清

en Kubota, Kiyoshi

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張, 戈

× 張, 戈

ja 張, 戈

en Zhang, Ge

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羽倉, 義雄

× 羽倉, 義雄

ja 羽倉, 義雄

en Hagura, Yoshio

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アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
主題
主題Scheme Other
主題 乾燥
主題
主題Scheme Other
主題 食品
主題
主題Scheme Other
主題 マイクロ波
主題
主題Scheme Other
主題 drying
主題
主題Scheme Other
主題 food
主題
主題Scheme Other
主題 microwave
主題
主題Scheme NDC
主題 590
内容記述
内容記述 食品をマイクロ波乾燥する装置の設計を進めていくためには、簡単な乾燥モデルに基ずいた乾燥速度式を設定していくことが必要となる。前報(久保田ら, 1990, 呂ら, 1990-1, 1990-2, 久保田ら, 1992)において、各種形状のジャガイモなどを例として、常圧、減圧下で簡単な乾燥モデルを使った簡便な乾燥速度式の設定に関する研究を行ってきた。本研究では、円板状ジャガイモを例として、マイクロ波加熱乾燥における温度変化を測定し、これまでの乾燥モデルの設定における仮定の妥当性を確かめ、簡便な乾燥速度式の設定に関する考察を行った。
言語 ja
内容記述
内容記述 In order to design various microwave heated drying apparatuses, we must take drying-rate equations which are based on simple drying models. In previous papers (KUBOTA et al., 1990, Lu et al., 1990-1, 1990-2, KUBOTA et al., 1992), we have studied the simple drying models and the simple drying-rate equations by using the some shapes of potato and so on for air flow type, no flow type and vacuum type drying. However, we could not measure the sample temperature for microwave heated drying by using the previous method which used for microwave heated cooking, because the steam transfer through the intervale of disucous samples was difficult. In this paper, we studied the measureing method of the sample temperature for microwave heated drying, and studied the relations among the temperature and the drying-rate on microwave heated drying of discus potato.
言語 en
出版者
出版者 広島大学生物生産学部
出版者
出版者 農林水産研究情報センター
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
ID登録
ID登録 10.15027/24648
ID登録タイプ JaLC
収録物識別子
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1341-691X
収録物識別子
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10409040
開始ページ
開始ページ 121
書誌情報 生物生産学研究
Journal of the Faculty of Applied Biological Science, Hiroshima University

巻 31, 号 2, p. 121-126, 発行日 1992-12
旧ID 24648
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Ver.1 2025-03-01 01:49:00.923198
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