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  1. 学術雑誌論文等

外食産業におけるオフィス勤務者と店舗勤務者の喫煙状況の検討

https://hiroshima.repo.nii.ac.jp/records/2011796
https://hiroshima.repo.nii.ac.jp/records/2011796
9932b5bf-f1e6-47dc-b83a-883e9230fd10
名前 / ファイル ライセンス アクション
JSciLabour_86_298.pdf JSciLabour_86_298.pdf (338.7 KB)
Item type デフォルトアイテムタイプ_(フル)(1)
公開日 2023-03-18
タイトル
タイトル 外食産業におけるオフィス勤務者と店舗勤務者の喫煙状況の検討
言語 ja
タイトル
タイトル The Prevalence of Smoking among Office and Store Workers in the Food Service Industry
言語 en
作成者 大原, 慧美

× 大原, 慧美

ja 大原, 慧美

en Ohara, Emi

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川人, 潤子

× 川人, 潤子

ja 川人, 潤子

en Kawahito, Junko

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立丸, 恵

× 立丸, 恵

ja 立丸, 恵

en Tatemaru, Megumu

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大塚, 泰正

× 大塚, 泰正

ja 大塚, 泰正

en Otsuka, Yasumasa

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アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
権利情報
権利情報 Copyright (c) 2010 財団法人 労働科学研究所
主題
主題Scheme Other
主題 外食産業
主題
主題Scheme Other
主題 オフィス勤務者
主題
主題Scheme Other
主題 店舗勤務者
主題
主題Scheme Other
主題 喫煙
主題
主題Scheme Other
主題 Food service industry
主題
主題Scheme Other
主題 Office workers
主題
主題Scheme Other
主題 Store workers
主題
主題Scheme Other
主題 Smoking
主題
主題Scheme NDC
主題 140
内容記述
内容記述 The prevalence of smoking among office and store workers in the Japanese food service industry was investigated. A questionnaire inquiring about smoking was distributed to participants (n=1111 : 358 food service office workers and 753 food service store workers). Results indicated that the smoking rate for workers in this industry was higher than the average for the Japanese population. Moreover, the smoking rate for store workers was higher than that for office workers. Multivariate logistic regression analyses indicated that the number of night shifts per month was associated with the high prevalence of smoking in both sexes. In men, 1-5 and 11-15 night shifts were associated with a high smoking prevalence (OR=1.62 and 2.49, respectively). In women, working 16 or more night shifts was associated with a high smoking prevalence (OR=3.87). It is concluded that decreasing the frequency of night work may be effective for ameliorating smoking among workers in the food service industry, especially in the case of store workers.
言語 en
出版者
出版者 労働科学研究所
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ journal article
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
収録物識別子
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0022-443X
収録物識別子
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00256023
開始ページ
開始ページ 298
書誌情報 労働科学
労働科学

巻 86, 号 6, p. 298-304, 発行日 2010
旧ID 31606
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Ver.1 2025-02-21 06:16:20.316573
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