Item type |
デフォルトアイテムタイプ_(フル)(1) |
公開日 |
2023-03-18 |
タイトル |
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タイトル |
マグロ及びカツオ魚骨からの魚油の抽出とその品質に及ぼす凍結粉砕と乾燥操作の影響 <論文> |
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言語 |
ja |
タイトル |
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タイトル |
Effect of Freeze-Grinding and Drying Process on the Quality of Fish Oil Extracted from Fish Bone of Yellow-fin Tuna and Bonito |
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言語 |
en |
作成者 |
羽倉, 義雄
首藤, 崇宏
岡田, 真希子
鈴木, 寛一
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アクセス権 |
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アクセス権 |
open access |
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アクセス権URI |
http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 |
主題 |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
Freeze-grinding |
主題 |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
Fish born |
主題 |
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Other |
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主題 |
Fish oil |
主題 |
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Other |
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主題 |
Extraction |
主題 |
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Other |
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主題 |
Drying |
主題 |
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主題Scheme |
NDC |
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主題 |
580 |
内容記述 |
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内容記述 |
We extracted fish oil from fish bone that had been mechanically separated by a freeze-grinding method from the backbone offal of yellow-fin tuna. The fish oil content was 16.17% in the spine of yellow-fin tuna, and 15.43% in the fish bone mechanically separated from the backbone offal. The influence of freeze-grinding on fish oil quality was examined by comparing oil from fresh bonito spine. Freeze-grinding did not affect the fish oil quality without changing the acid value and fatty acid composition of the oil. The influence of fish bone drying operations on the amount and quality of extracted fish oil was also examined using fresh bonito spine. Extracted fish oil increased up to 6.5-10.9% by the fish bone drying operation. However, prolonged drying accelerated fish oil degradation. Fish oil was found to be less degraded by freeze drying than oven drying. |
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言語 |
en |
出版者 |
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出版者 |
粉体工学会 |
言語 |
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言語 |
jpn |
資源タイプ |
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資源タイプ識別子 |
http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 |
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資源タイプ |
journal article |
出版タイプ |
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出版タイプ |
VoR |
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出版タイプResource |
http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |
収録物識別子 |
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収録物識別子タイプ |
ISSN |
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収録物識別子 |
0386-6157 |
収録物識別子 |
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収録物識別子タイプ |
NCID |
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収録物識別子 |
AN00222757 |
開始ページ |
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開始ページ |
454 |
書誌情報 |
粉体工学会誌
粉体工学会誌
巻 39,
号 6,
p. 454-458,
発行日 2002
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旧ID |
28555 |