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  1. 学術雑誌論文等

マグロ及びカツオ魚骨からの魚油の抽出とその品質に及ぼす凍結粉砕と乾燥操作の影響 <論文>

https://hiroshima.repo.nii.ac.jp/records/2011714
https://hiroshima.repo.nii.ac.jp/records/2011714
64dbce53-6a95-40c0-bb01-ae6e8ccbffeb
名前 / ファイル ライセンス アクション
JSocPowTecJpn_39-6_454.pdf JSocPowTecJpn_39-6_454.pdf (368.9 KB)
Item type デフォルトアイテムタイプ_(フル)(1)
公開日 2023-03-18
タイトル
タイトル マグロ及びカツオ魚骨からの魚油の抽出とその品質に及ぼす凍結粉砕と乾燥操作の影響 <論文>
言語 ja
タイトル
タイトル Effect of Freeze-Grinding and Drying Process on the Quality of Fish Oil Extracted from Fish Bone of Yellow-fin Tuna and Bonito
言語 en
作成者 羽倉, 義雄

× 羽倉, 義雄

ja 羽倉, 義雄

en Hagura, Yoshio

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首藤, 崇宏

× 首藤, 崇宏

ja 首藤, 崇宏

en Shuto, Takahiro

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岡田, 真希子

× 岡田, 真希子

ja 岡田, 真希子

en Okada, Makiko

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鈴木, 寛一

× 鈴木, 寛一

ja 鈴木, 寛一

en Suzuki, Kanichi

Search repository
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
主題
主題Scheme Other
主題 Freeze-grinding
主題
主題Scheme Other
主題 Fish born
主題
主題Scheme Other
主題 Fish oil
主題
主題Scheme Other
主題 Extraction
主題
主題Scheme Other
主題 Drying
主題
主題Scheme NDC
主題 580
内容記述
内容記述 We extracted fish oil from fish bone that had been mechanically separated by a freeze-grinding method from the backbone offal of yellow-fin tuna. The fish oil content was 16.17% in the spine of yellow-fin tuna, and 15.43% in the fish bone mechanically separated from the backbone offal. The influence of freeze-grinding on fish oil quality was examined by comparing oil from fresh bonito spine. Freeze-grinding did not affect the fish oil quality without changing the acid value and fatty acid composition of the oil. The influence of fish bone drying operations on the amount and quality of extracted fish oil was also examined using fresh bonito spine. Extracted fish oil increased up to 6.5-10.9% by the fish bone drying operation. However, prolonged drying accelerated fish oil degradation. Fish oil was found to be less degraded by freeze drying than oven drying.
言語 en
出版者
出版者 粉体工学会
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ journal article
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
収録物識別子
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0386-6157
収録物識別子
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00222757
開始ページ
開始ページ 454
書誌情報 粉体工学会誌
粉体工学会誌

巻 39, 号 6, p. 454-458, 発行日 2002
旧ID 28555
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Ver.1 2025-02-21 06:13:45.130445
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