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  1. 学術雑誌論文等

6品種のリンゴ果実硬度のレーザー・ドップラー法による非破壊・非接触測定

https://hiroshima.repo.nii.ac.jp/records/2011591
https://hiroshima.repo.nii.ac.jp/records/2011591
f2b191fa-56e4-4836-ac31-85d88a2179a8
名前 / ファイル ライセンス アクション
shokuhinkagaku_51_483.pdf shokuhinkagaku_51_483.pdf (585.4 KB)
Item type デフォルトアイテムタイプ_(フル)(1)
公開日 2023-03-18
タイトル
タイトル 6品種のリンゴ果実硬度のレーザー・ドップラー法による非破壊・非接触測定
言語 ja
タイトル
タイトル Nondetructive and noncontact measurement of flesh firmness of 6 apple cultivars by laser dopplar vibrometer (LDV)
言語 en
作成者 元村, 佳恵

× 元村, 佳恵

ja 元村, 佳恵

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長尾, 多実子

× 長尾, 多実子

ja 長尾, 多実子

Search repository
櫻井, 直樹

× 櫻井, 直樹

ja 櫻井, 直樹

en Sakurai, Naoki

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アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
権利情報
権利情報 Copyright (c) 2004 社団法人日本食品科学工学会
主題
主題Scheme NDC
主題 610
内容記述
内容記述 For the investigation of non-destructive measurement of fruit firmness, 6 cultivars of fruit were stored at 20 degree after harvest. Every week, using 5-10 fruits, the frequency of second resonance of individual fruit were measured by a Laser Doppler Vibrometer(LDV) non-destructively, and the elastic indexes were calculated with the second resonance and fresh weight. Thereafter, the fresh firmness was measured by ordinary destructive method with the Magnes-Tsylor fruit firmness tester. From the correlation coefficient between the elastic indexes and the firmness, the possibility to measure the flesh firmness of 6 apple cultivars by LDV method was evaluated. As the result, in 'Natsumidori', 'Iwai', 'Tsugaru', and 'Starking Delicious', the correlation coefficients were over 0.89, a practical possibility of this method was suggested. In 'Fuji' and 'Goden Delicious', however, the correlation coefficients were lower than 0.73, and 0.66, respectively. In these two cultivars, further analysis on this method are proceeding for the practical application
言語 en
出版者
出版者 日本食品工学会
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ journal article
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
収録物識別子
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10467499
収録物識別子
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1341-027X
開始ページ
開始ページ 483
書誌情報 日本食品科学工学雑誌
日本食品科学工学雑誌

巻 51, 号 9, p. 483-490, 発行日 2004
旧ID 17477
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