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アイテム
6品種のリンゴ果実硬度のレーザー・ドップラー法による非破壊・非接触測定
https://hiroshima.repo.nii.ac.jp/records/2011591
https://hiroshima.repo.nii.ac.jp/records/2011591f2b191fa-56e4-4836-ac31-85d88a2179a8
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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![]() |
Item type | デフォルトアイテムタイプ_(フル)(1) | |||||||||||||
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公開日 | 2023-03-18 | |||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||
タイトル | 6品種のリンゴ果実硬度のレーザー・ドップラー法による非破壊・非接触測定 | |||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||
タイトル | Nondetructive and noncontact measurement of flesh firmness of 6 apple cultivars by laser dopplar vibrometer (LDV) | |||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||
作成者 |
元村, 佳恵
× 元村, 佳恵
× 長尾, 多実子
× 櫻井, 直樹
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アクセス権 | ||||||||||||||
アクセス権 | open access | |||||||||||||
アクセス権URI | http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 | |||||||||||||
権利情報 | ||||||||||||||
権利情報 | Copyright (c) 2004 社団法人日本食品科学工学会 | |||||||||||||
主題 | ||||||||||||||
主題Scheme | NDC | |||||||||||||
主題 | 610 | |||||||||||||
内容記述 | ||||||||||||||
内容記述 | For the investigation of non-destructive measurement of fruit firmness, 6 cultivars of fruit were stored at 20 degree after harvest. Every week, using 5-10 fruits, the frequency of second resonance of individual fruit were measured by a Laser Doppler Vibrometer(LDV) non-destructively, and the elastic indexes were calculated with the second resonance and fresh weight. Thereafter, the fresh firmness was measured by ordinary destructive method with the Magnes-Tsylor fruit firmness tester. From the correlation coefficient between the elastic indexes and the firmness, the possibility to measure the flesh firmness of 6 apple cultivars by LDV method was evaluated. As the result, in 'Natsumidori', 'Iwai', 'Tsugaru', and 'Starking Delicious', the correlation coefficients were over 0.89, a practical possibility of this method was suggested. In 'Fuji' and 'Goden Delicious', however, the correlation coefficients were lower than 0.73, and 0.66, respectively. In these two cultivars, further analysis on this method are proceeding for the practical application | |||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||
出版者 | ||||||||||||||
出版者 | 日本食品工学会 | |||||||||||||
言語 | ||||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||
資源タイプ | journal article | |||||||||||||
出版タイプ | ||||||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||||||||||
収録物識別子 | ||||||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||||
収録物識別子 | AN10467499 | |||||||||||||
収録物識別子 | ||||||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||||||
収録物識別子 | 1341-027X | |||||||||||||
開始ページ | ||||||||||||||
開始ページ | 483 | |||||||||||||
書誌情報 |
日本食品科学工学雑誌 日本食品科学工学雑誌 巻 51, 号 9, p. 483-490, 発行日 2004 |
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旧ID | 17477 |