WEKO3
アイテム
無袋リンゴ「ふじ」果実の臭化メチル処理が内部褐変の発生、果肉硬度、果肉の弾性に及ぼす影響
https://hiroshima.repo.nii.ac.jp/records/2011582
https://hiroshima.repo.nii.ac.jp/records/201158269737acd-fcb4-4f4e-bcf3-01e84b46f6b3
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
![]() |
Item type | デフォルトアイテムタイプ_(フル)(1) | |||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2023-03-18 | |||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||
タイトル | 無袋リンゴ「ふじ」果実の臭化メチル処理が内部褐変の発生、果肉硬度、果肉の弾性に及ぼす影響 | |||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||
タイトル | Effect of methyl bromide on the internal browning firmness and elasticity of flesh in un-bagged apple 'Fuji' fruit | |||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||
作成者 |
長内, 敬明
× 長内, 敬明
× 元村, 佳恵
× 櫻井, 直樹
|
|||||||||||||
アクセス権 | ||||||||||||||
アクセス権 | open access | |||||||||||||
アクセス権URI | http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 | |||||||||||||
権利情報 | ||||||||||||||
権利情報 | Copyright (c) 2003 日本食品科学工学会 | |||||||||||||
主題 | ||||||||||||||
主題Scheme | NDC | |||||||||||||
主題 | 610 | |||||||||||||
内容記述 | ||||||||||||||
内容記述 | For the investigation of physical properties of the internal-browning-affected fruit, un-bagged 'Fuji' apple fruit was sealed in stylofoam box with methyl bromide (MB). Internal browning was detected in all fruit treated with MB. No significant difference in flesh firmness measured by ordinary destructive methods was detected between MB-treated and non-treated fruit. In the MB-treated fruit, the frequencies of 2nd and 3rd resonance measured non-destructively by a Laser Doppler Vivrometer were lower than non-treated fruit, The elastic index, calculated with the frequency of 2nd resonance and fresh weight, total intensity of the vibration of fruit the period from 2nd or 3rd resonance to 2kHz were low in the MB-treated fruit. By elastic index and gain of the vibration of fruit mesured by Laser Doppler Vibrometer, a possibility of the non-destructive detection of fruit with internal browning induced by MB was suggested. | |||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||
出版者 | ||||||||||||||
出版者 | 日本食品科学工学会 | |||||||||||||
言語 | ||||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||
資源タイプ | journal article | |||||||||||||
出版タイプ | ||||||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||||||||||
収録物識別子 | ||||||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||||
収録物識別子 | AN10467499 | |||||||||||||
収録物識別子 | ||||||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||||||
収録物識別子 | 1341-027X | |||||||||||||
開始ページ | ||||||||||||||
開始ページ | 254 | |||||||||||||
書誌情報 |
日本食品科学工学会誌 日本食品科学工学会誌 巻 50, 号 5, p. 254-258, 発行日 2003-05 |
|||||||||||||
旧ID | 17339 |