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  1. 学術雑誌論文等

無袋リンゴ「ふじ」果実の臭化メチル処理が内部褐変の発生、果肉硬度、果肉の弾性に及ぼす影響

https://hiroshima.repo.nii.ac.jp/records/2011582
https://hiroshima.repo.nii.ac.jp/records/2011582
69737acd-fcb4-4f4e-bcf3-01e84b46f6b3
名前 / ファイル ライセンス アクション
shokuhinkagaku_50_254.pdf shokuhinkagaku_50_254.pdf (428.3 KB)
Item type デフォルトアイテムタイプ_(フル)(1)
公開日 2023-03-18
タイトル
タイトル 無袋リンゴ「ふじ」果実の臭化メチル処理が内部褐変の発生、果肉硬度、果肉の弾性に及ぼす影響
言語 ja
タイトル
タイトル Effect of methyl bromide on the internal browning firmness and elasticity of flesh in un-bagged apple 'Fuji' fruit
言語 en
作成者 長内, 敬明

× 長内, 敬明

ja 長内, 敬明

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元村, 佳恵

× 元村, 佳恵

ja 元村, 佳恵

Search repository
櫻井, 直樹

× 櫻井, 直樹

ja 櫻井, 直樹

en Sakurai, Naoki

Search repository
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
権利情報
権利情報 Copyright (c) 2003 日本食品科学工学会
主題
主題Scheme NDC
主題 610
内容記述
内容記述 For the investigation of physical properties of the internal-browning-affected fruit, un-bagged 'Fuji' apple fruit was sealed in stylofoam box with methyl bromide (MB). Internal browning was detected in all fruit treated with MB. No significant difference in flesh firmness measured by ordinary destructive methods was detected between MB-treated and non-treated fruit. In the MB-treated fruit, the frequencies of 2nd and 3rd resonance measured non-destructively by a Laser Doppler Vivrometer were lower than non-treated fruit, The elastic index, calculated with the frequency of 2nd resonance and fresh weight, total intensity of the vibration of fruit the period from 2nd or 3rd resonance to 2kHz were low in the MB-treated fruit. By elastic index and gain of the vibration of fruit mesured by Laser Doppler Vibrometer, a possibility of the non-destructive detection of fruit with internal browning induced by MB was suggested.
言語 en
出版者
出版者 日本食品科学工学会
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ journal article
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
収録物識別子
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10467499
収録物識別子
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1341-027X
開始ページ
開始ページ 254
書誌情報 日本食品科学工学会誌
日本食品科学工学会誌

巻 50, 号 5, p. 254-258, 発行日 2003-05
旧ID 17339
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Ver.1 2025-02-21 06:09:37.322762
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