ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance
To

Field does not validate



インデックスリンク

インデックスツリー

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. 学術雑誌論文等

割裂荷重による凍結魚体の縦割り切断加工 <技術論文>

https://hiroshima.repo.nii.ac.jp/records/2011579
https://hiroshima.repo.nii.ac.jp/records/2011579
ec269589-571b-495a-b61b-8b0d18959705
名前 / ファイル ライセンス アクション
NSKKK_49_335.pdf NSKKK_49_335.pdf (1.4 MB)
Item type デフォルトアイテムタイプ_(フル)(1)
公開日 2023-03-18
タイトル
タイトル 割裂荷重による凍結魚体の縦割り切断加工 <技術論文>
言語 ja
タイトル
タイトル Lengthwise Cutting of Frozen Fish by Cylinder Splitting Load
言語 en
作成者 羽倉, 義雄

× 羽倉, 義雄

ja 羽倉, 義雄

en Hagura, Yoshio

Search repository
鈴木, 寛一

× 鈴木, 寛一

ja 鈴木, 寛一

en Suzuki, Kanichi

Search repository
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
主題
主題Scheme NDC
主題 590
内容記述
内容記述 We have previously shown the feasibility of a round slice-cutting method for small fish such as mackerel and saury, where a three point bending load is applied to frozen fish for cutting. The present study examines a filleting method in which a cylinder splitting load is applied to frozen round sliced fish to further cut the fish lengthwise. Splitting tests were conducted at the freezing temperature range from -190 to -20°C using abdominal test pieces (viscera included) and tail test pieces (no viscera) as the samples to determine the optimum temperature where lengthwise cutting could be successfully achieved. In the abdominal test pieces, lengthwise cutting that simultaneously separated the vertebra, neural spine and viscera from the fillet became possible within the range from -120 to -60°C. In the tail test pieces, lengthwise cutting that simultaneously separated the vertebra, neural spine and viscera from the fillet became possible within a range from -140 to -80°C.
言語 en
内容記述
内容記述 輪切りにした魚体に割裂荷重を加えて, さらに縦割り切断加工を施し, 凍結魚をフィレーの状態に加工する方法について検討を行った. 内臓を含む魚体腹部及び内臓を含まない魚体尾部に対して-190~-20℃の凍結温度で割裂試験を行い, 縦割り切断加工が可能になる温度条件を調べた. その結果、腹部試料では-120~-60℃範囲で, 脊椎骨・神経棘と内臓を同時に分離する縦割り切断が可能であった. 尾部試料では-140~-80℃範囲で, 脊椎骨・神経棘・血管棘を同時に分離する縦割り切断が可能であった.
言語 ja
出版者
出版者 日本食品科学工学会
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ journal article
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
関連情報
識別子タイプ URI
関連識別子 http://www.journalarchive.jst.go.jp/japanese/jnlabstract_ja.php?cdjournal=nskkk1995&cdvol=49&noissue=5&startpage=335
収録物識別子
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1341-027X
収録物識別子
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10467499
開始ページ
開始ページ 335
書誌情報 日本食品科学工学会誌
日本食品科学工学会誌

巻 49, 号 5, p. 335-338, 発行日 2002-05-15
旧ID 30162
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2025-02-21 06:09:30.727093
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3