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  1. 学術雑誌論文等

Non-destructive determination of the optimum eating ripeness of pears and their texture measurements using acoustical vibration techniques

https://hiroshima.repo.nii.ac.jp/records/2008669
https://hiroshima.repo.nii.ac.jp/records/2008669
28267a7b-54e3-4130-b124-774b472bab83
名前 / ファイル ライセンス アクション
PostharvBio_51_305.pdf PostharvBio_51_305.pdf (4.0 MB)
Item type デフォルトアイテムタイプ_(フル)(1)
公開日 2023-03-18
タイトル
タイトル Non-destructive determination of the optimum eating ripeness of pears and their texture measurements using acoustical vibration techniques
言語 en
作成者 Taniwaki, Mitsuru

× Taniwaki, Mitsuru

en Taniwaki, Mitsuru

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Hanada, Takanori

× Hanada, Takanori

en Hanada, Takanori

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Tohro, Minami

× Tohro, Minami

en Tohro, Minami

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Sakurai, Naoki

× Sakurai, Naoki

en Sakurai, Naoki

Search repository
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
権利情報
権利情報 Copyright (c) 2008 Elsevier B.V.
主題
主題Scheme Other
主題 Fruit ripening
主題
主題Scheme Other
主題 Storage
主題
主題Scheme Other
主題 Laser Doppler vibrometer
主題
主題Scheme Other
主題 Piezoelectric sensor
主題
主題Scheme NDC
主題 470
内容記述
内容記述 We investigated the time-course changes in the elasticity index (El) and texture index (TI) of pears (Pyrus communis L. cv. La France) during the postharvest period. EI was determined using a formula EI = f(2)(2)m(2/3), where f(2) is the pear sample's second resonance frequency and m is the sample mass. A non-destructive vibrational method using a laser Doppler vibrometer (LDV) was used to measure the pears' second resonance frequency (f(2)). Changes in the EI of the pears showed bi-phasic decay. Along with sensory testing, we determiner) the period of optimum eating ripeness of the pears in terms of their EI to be 8.1 x 10(4)-1.5 x 10(5) kg(2/3) Hz(2). Pre-determined EI of pears enables consumers to predict the time range of optimum eating ripeness. An improved device for texture measurement was used for measuring time-course changes in the texture of pears. The texture was quantified with TI, which was determined for 18 frequency bands through integration of squared amplitudes of texture signals multiplied using a factor of a frequency band. The TI declined gradually over a wide frequency range as the pear samples ripened.
言語 en
出版者
出版者 Elsevier Science BV
言語
言語 eng
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ journal article
出版タイプ
出版タイプ AO
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_b1a7d7d4d402bcce
関連情報
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.1016/j.postharvbio.2008.08.004
関連情報
識別子タイプ DOI
関連識別子 http://dx.doi.org/10.1016/j.postharvbio.2008.08.004
収録物識別子
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0925-5214
収録物識別子
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA10838952
開始ページ
開始ページ 305
書誌情報 Postharvest Biology and Technology
Postharvest Biology and Technology

巻 51, 号 3, p. 305-310, 発行日 2009
旧ID 27693
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Ver.1 2025-02-21 04:31:19.131445
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