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  1. 学術雑誌論文等

Texture measurement of cabbages using acoustical vibration method

https://hiroshima.repo.nii.ac.jp/records/2008668
https://hiroshima.repo.nii.ac.jp/records/2008668
0480fa01-32fd-417b-96c1-e9458047f290
名前 / ファイル ライセンス アクション
PostharvesBiolTechnol_50_176.pdf PostharvesBiolTechnol_50_176.pdf (445.7 KB)
Item type デフォルトアイテムタイプ_(フル)(1)
公開日 2023-03-18
タイトル
タイトル Texture measurement of cabbages using acoustical vibration method
言語 en
作成者 Taniwaki, Mitsuru

× Taniwaki, Mitsuru

en Taniwaki, Mitsuru

Search repository
Sakurai, Naoki

× Sakurai, Naoki

en Sakurai, Naoki

Search repository
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
権利情報
権利情報 Copyright (c) 2008 Elsevier B.V.
主題
主題Scheme Other
主題 Postharvest
主題
主題Scheme Other
主題 Storage
主題
主題Scheme Other
主題 Piezoelectric sensor
主題
主題Scheme NDC
主題 610
内容記述
内容記述 Textures of six cabbage cultivars were quantified using an acoustical vibration technique. A sample of four outer leaves of a cabbage was penetrated using a probe. The acoustical vibration signals were measured during penetration using a piezoelectric sensor. A new texture index (TI), the “energy density", was introduced, which was determined by the integration of squared amplitudes of texture signals multiplied by a factor of a frequency band. This TI enabled evaluation of acoustical signals in the high-frequency region (> 1000 Hz) more sensitively than the previously used index (“amplitude density"), which was determined by the integration of texture signal amplitudes. Significant differences in TI among the cultivars were obtained by using ANOVA method, especially between a spring and a winter cabbage. We also examined cabbages that had been stored under 4 °C for 10 or 19 d. Most TI readings increased after the storage. These results provide useful information related to the shelf life of cabbages.
言語 en
出版者
出版者 Elsevier Science BV
言語
言語 eng
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ journal article
出版タイプ
出版タイプ AO
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_b1a7d7d4d402bcce
関連情報
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.1016/j.postharvbio.2008.05.010
関連情報
識別子タイプ DOI
関連識別子 http://dx.doi.org/10.1016/j.postharvbio.2008.05.010
収録物識別子
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0925-5214
収録物識別子
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA10838952
開始ページ
開始ページ 176
書誌情報 Postharvest Biology and Technology
Postharvest Biology and Technology

巻 50, 号 2-3, p. 176-181, 発行日 2008-11
旧ID 25948
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Ver.1 2025-02-21 04:31:17.526322
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