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  1. 学術雑誌論文等

Benefical Biological Effects of Miso with Reference to Radiation Injury, Cancer and Hypertension

https://hiroshima.repo.nii.ac.jp/records/2007622
https://hiroshima.repo.nii.ac.jp/records/2007622
1cd0cdaf-a173-43cd-ae10-ab56764fb8a9
名前 / ファイル ライセンス アクション
JToxicolPathol_26_91.pdf JToxicolPathol_26_91.pdf (1.4 MB)
Item type デフォルトアイテムタイプ_(フル)(1)
公開日 2023-03-18
タイトル
タイトル Benefical Biological Effects of Miso with Reference to Radiation Injury, Cancer and Hypertension
言語 en
作成者 Watanabe, Hiromitsu

× Watanabe, Hiromitsu

en Watanabe, Hiromitsu

Search repository
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
権利情報
権利情報 Copyright (c) 2013 The Japanese Society of Toxicologic Pathology
主題
主題Scheme Other
主題 miso
主題
主題Scheme Other
主題 biological effects
主題
主題Scheme Other
主題 experimental
主題
主題Scheme Other
主題 ethological
主題
主題Scheme NDC
主題 490
内容記述
内容記述 This review describes effects of miso with reference to prevention of radiation injury, cancer and hypertension with a twin focus on epidemiological and experimental evidence. Miso with a longer fermentation time increased crypt survival against radiation injury in mice. When evaluating different types of miso provided by different areas in Japan, miso fermented for a longer period increased the number of surviving crypts, and 180 days of fermentation was the most significant. Dietary administration of 180-day fermented miso inhibits the development of azoxymethane (AOM)-induced aberrant crypt foci (ACF) and rat colon cancers in F344 rats. Miso was also effective in suppression of lung tumors, breast tumors in rats and liver tumors in mice. The incidence of gastric tumors of groups of rats given NaCl was higher than those of the groups given miso fermented for longer periods. Moreover, the systolic blood pressure of the Dahl male rat on 2.3% NaCl was significantly increased but that of the SD rat was not. However, the blood pressures of the rats on a diet of miso or commercial control diet (MF) did not increase. Even though miso contains 2.3% NaCl, their blood pressures were as stable as those of rats fed commercial diet containing 0.3% salt. So we considered that sodium in miso might behave differently compared with NaCl alone. These biological effects might be caused by longer fermentation periods.
言語 en
出版者
出版者 日本毒性病理学会
言語
言語 eng
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ journal article
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
関連情報
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.1293/tox.26.91
関連情報
識別子タイプ DOI
関連識別子 http://dx.doi.org/10.1293/tox.26.91
収録物識別子
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0914-9198
収録物識別子
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10232280
開始ページ
開始ページ 91
書誌情報 Journal of toxicologic pathology
Journal of toxicologic pathology

巻 26, 号 2, p. 91-103, 発行日 2013
旧ID 35033
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Ver.1 2025-02-21 03:57:49.594557
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