ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance
To

Field does not validate



インデックスリンク

インデックスツリー

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. 学術雑誌論文等

Effects of Fermented Barley Extract on Antioxidant Status in Mice

https://hiroshima.repo.nii.ac.jp/records/2006893
https://hiroshima.repo.nii.ac.jp/records/2006893
3ab8769d-92a5-4897-a91f-8ca2fcbad5b0
名前 / ファイル ライセンス アクション
FSTR_15_599.pdf FSTR_15_599.pdf (151.6 KB)
Item type デフォルトアイテムタイプ_(フル)(1)
公開日 2023-03-18
タイトル
タイトル Effects of Fermented Barley Extract on Antioxidant Status in Mice
言語 en
作成者 Hokazono, Hideki

× Hokazono, Hideki

en Hokazono, Hideki

Search repository
Omori, Toshiro

× Omori, Toshiro

en Omori, Toshiro

Search repository
Suzuki, Hiramitsu

× Suzuki, Hiramitsu

en Suzuki, Hiramitsu

Search repository
Ono, Kazuhisa

× Ono, Kazuhisa

en Ono, Kazuhisa

Search repository
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
権利情報
権利情報 Copyright (c) 2010 by Japanese Society for Food Science and Technology
主題
主題Scheme Other
主題 barley
主題
主題Scheme Other
主題 shochu distillery by-product
主題
主題Scheme Other
主題 thiobarbituric acid-reactive substances
主題
主題Scheme Other
主題 Glutathione
主題
主題Scheme Other
主題 glutathione peroxidase
主題
主題Scheme NDC
主題 580
内容記述
内容記述 Effects of dietary supplementation with Fermented barley extract (FBE) oil lipid metabolism and antioxidant status in mice were studied. In experiment 1, male 5-month-old mice were fed either a control diet or an experimental diet containing 10% barley, fermented barley fiber (striated part of barley grain) or FBE for 3 months. In experiment 2, male 5-month-old mice were fed either a control diet or in experimental diet containing FBE or FBEP (adsorbed fraction of FBE on the hydrophobic resin) for 3 months. The thiobarbituric acid-reactive substances (TBARS) concentrations in both plasma and liver were significantly lower in the FBE and FBEP groups than the control group. Erythrocyte glutathione peroxidase activity was significantly higher in the FBEP group than in the other groups. Liver glutathione content was significantly higher in the FBEP group than in the control group. These results suggest that FBEP prepared from the water-soluble fraction of barley-shochu distillery by-products, significantly reduces oxidative stress in the body.
言語 en
出版者
出版者 Japanese Society for Food Science and Technology
出版者
出版者 Karger
言語
言語 eng
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ journal article
出版タイプ
出版タイプ AO
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_b1a7d7d4d402bcce
関連情報
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.3136/fstr.15.599
関連情報
識別子タイプ DOI
関連識別子 http://dx.doi.org/10.3136/fstr.15.599
収録物識別子
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1344-6606
収録物識別子
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA11320122
開始ページ
開始ページ 599
書誌情報 Food Science and Technology Research
Food Science and Technology Research

巻 15, 号 6, p. 599-604, 発行日 2009
旧ID 29233
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2025-02-21 03:35:07.065104
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3