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  1. 学術雑誌論文等

Improvement in the remaining activity of freeze-dried xanthine oxidase with the addition of a disaccharide-polymer mixture

https://hiroshima.repo.nii.ac.jp/records/2006891
https://hiroshima.repo.nii.ac.jp/records/2006891
b8944816-e5e9-4934-8c93-ff503cfff76e
名前 / ファイル ライセンス アクション
FoodChem_119_209.pdf FoodChem_119_209.pdf (249.1 KB)
Item type デフォルトアイテムタイプ_(フル)(1)
公開日 2023-03-18
タイトル
タイトル Improvement in the remaining activity of freeze-dried xanthine oxidase with the addition of a disaccharide-polymer mixture
言語 en
作成者 Srirangsan, Paveena

× Srirangsan, Paveena

en Srirangsan, Paveena

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Kawai, Kiyoshi

× Kawai, Kiyoshi

en Kawai, Kiyoshi

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Hamada-Sato, Naoko

× Hamada-Sato, Naoko

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Watanabe, Manabu

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Suzuki, Toru

× Suzuki, Toru

en Suzuki, Toru

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アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
権利情報
権利情報 Copyright (c) 2009 Elsevier Ltd.
主題
主題Scheme Other
主題 Xanthine oxidase
主題
主題Scheme Other
主題 Freeze-drying
主題
主題Scheme Other
主題 Sucrose
主題
主題Scheme Other
主題 Bovine serum albumin
主題
主題Scheme Other
主題 Glass transition
主題
主題Scheme NDC
主題 580
内容記述
内容記述 In order to improve the remaining activity of a practically important freeze-dried enzyme, xanthine oxidase (XOD), the effects of disaccharide (sucrose and trehalose), polymer (bovine serum albumin: BSA and dextran) and a mixture of them on the loss of XOD activity during freeze-drying and subsequent storage were investigated. All samples were amorphous solids and their glass transition temperatures (T-g) were evaluated by using differential scanning calorimetry. Although dextran showed no stabilizing effect on the freeze-dried XOD, the others protected XOD from the activity loss during freeze-drying to a certain extent. It was found that the mixture of disaccharide (sucrose or trehalose) and BSA improved the XOD activity synergistically. The XOD activity of the samples decreased gradually during storage at a temperature range of between 25 and 60 degrees C. Samples stored at temperatures below the T-g showed a lower loss of XOD activity than those stored at just the T-g.
言語 en
出版者
出版者 Elsevier Sci LTD
言語
言語 eng
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ journal article
出版タイプ
出版タイプ AO
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_b1a7d7d4d402bcce
関連情報
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.1016/j.foodchem.2009.06.016
関連情報
識別子タイプ DOI
関連識別子 http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2009.06.016
収録物識別子
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0308-8146
収録物識別子
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA00649137
開始ページ
開始ページ 209
書誌情報 Food Chemistry
Food Chemistry

巻 119, 号 1, p. 209-213, 発行日 2010-03-01
旧ID 28881
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Ver.1 2025-02-21 03:35:03.338862
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