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  1. 学術雑誌論文等

Common food allergens and their IgE-binding epitopes

https://hiroshima.repo.nii.ac.jp/records/2006189
https://hiroshima.repo.nii.ac.jp/records/2006189
ce891ecb-f4b9-443d-a6a4-2148d346cf85
名前 / ファイル ライセンス アクション
AI_64_332.pdf AI_64_332.pdf (418.0 KB)
Item type デフォルトアイテムタイプ_(フル)(1)
公開日 2023-03-18
タイトル
タイトル Common food allergens and their IgE-binding epitopes
言語 en
作成者 Matsuo, Hiroaki

× Matsuo, Hiroaki

en Matsuo, Hiroaki

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Yokooji, Tomoharu

× Yokooji, Tomoharu

en Yokooji, Tomoharu

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Taogoshi, Takanori

× Taogoshi, Takanori

en Taogoshi, Takanori

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アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
権利情報
権利情報 Copyright © 2015, Japanese Society of Allergology. Production and hosting by Elsevier B.V. This is an open access article under the CC BY-NC-ND license (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/).
主題
主題Scheme Other
主題 Allergen
主題
主題Scheme Other
主題 Diagnosis
主題
主題Scheme Other
主題 Epitope
主題
主題Scheme Other
主題 Food allergy
主題
主題Scheme Other
主題 Immunoglobulin E
主題
主題Scheme NDC
主題 490
内容記述
内容記述 Food allergy is an adverse immune response to certain kinds of food. Although any food can cause allergic reactions, chicken egg, cow's milk, wheat, shellfish, fruit, and buckwheat account for 75% of food allergies in Japan. Allergen-specific immunoglobulin E (IgE) antibodies play a pivotal role in the development of food allergy. Recent advances in molecular biological techniques have enabled the efficient analysis of food allergens. As a result, many food allergens have been identified, and their molecular structure and IgE- binding epitopes have also been identified. Studies of allergens have demonstrated that IgE antibodies specific to allergen components and/or the peptide epitopes are good indicators for the identification of patients with food allergy, prediction of clinical severity and development of tolerance. In this review, we summarize our current knowledge regarding the allergens and IgE epitopes in the well-researched allergies to chicken egg, cow's milk, wheat, shrimp, and peanut.
言語 en
出版者
出版者 Japanese Society of Allergology
言語
言語 eng
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ journal article
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
関連情報
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.1016/j.alit.2015.06.009
関連情報
識別子タイプ PMID
関連識別子 26433529
関連情報
識別子タイプ DOI
関連識別子 https://doi.org/10.1016/j.alit.2015.06.009
収録物識別子
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1323-8930
開始ページ
開始ページ 332
書誌情報 Allergology International
Allergology International

巻 64, 号 4, p. 332-343, 発行日 2015-10
旧ID 47024
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Ver.1 2025-02-21 03:13:30.943550
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